Edunvalvonta

Mitä on edunvalvonta?

Peducan päätehtävä on edunvalvonta. Ainejärjestöllämme on nimetyt edunvalvontavastaavat, mutta jokainen hallituksemme jäsen pyrkii valvomaan opiskelijoiden etua parhaansa mukaan. Yhteinen tavoitteemme on saada jäsentemme ääni kuuluviin niin oppiaineen, laitoksen, tiedekunnan kuin koko yliopistonkin tasolla. Haluamme taata opiskelijoillemme oikeudenmukaisen oppimisympäristön, jossa tiedonkulku, tasa-arvoinen kohtelu, kurssien sisältö ja kaikki muut opiskeluun liittyvät asiat ovat kohdallaan.Ota rohkeasti yhteyttä edunvalvontatiimiimme, jos jonkin kurssin toteutuksessa on puutteita, tai jos esimerkiksi arviointi, opiskelijoiden hyvinvointi tai kurssisuoritusten puuttuminen mietityttää.

Hallituksen jäsenet eivät kuitenkaan yksin pysty havaitsemaan kaikkia yliopistolla tapahtuvia edunvalvontaa koskevia asioita, minkä vuoksi tarvitsemme juuri sinun apuasi. Kerro meille, jos huomaat jotakin parannettavaa yliopiston toiminnassa, niin lähdemme yhdessä selvittämään asiaa. Voit tulla nykäisemään meitä hihasta, saapua Peducan järjestämiin edunvalvontakahvituksiin tai muihin tapahtumiin tai olla meihin yhteydessä sähköpostitse edunvalvonta@peduca.fi.

Vastaathan myös kursseista ja opintokokonaisuuksista keräämiimme palautekyselyihin, joista tiedotamme facebookissa ja muissa kanavissamme.

 

Edunvalvontaa eri tasoilla

Peducan edunvalvontavastaavat tapaavat säännöllisesti tiedekunnan henkilökuntaa eli opintosuuntavastaavia ja keskustelevat yhdessä opiskelijoita ja henkilökuntaa puhututtavista ajankohtaisista asioista.

Edunvalvontavastaajamme ovat myös aktiivisesti yhteydessä tiedekuntaneuvoston opiskelijaedustajiin. Peduca tekee yhteistyötä myös tiedekuntajärjestö Conduksen kanssa osallistumalla opintotoimikunnan kokouksiin ja opintoasiainpäällikön tapaamisiin. Tiedonkulun pitää olla toimivaa eri järjestöjen ja laitosten välillä, jotta ongelmiin voidaan puuttua mahdollisimman tehokkaasti ja asiantuntevasti.

Edunvalvonnassa mukana olevia tahoja ovat:

  • Condus ry – kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden yhteistyöjärjestö
  • Conduksen opintotoimikunta – jäseninä mm. ainejärjestöjen opintovastaavat ja hallopedit (hallinnon opiskelijaedustajat)
  • SYL – Suomen ylioppilaskuntien liitto
  • HYY – Helsingin yliopiston ylioppilaskunta
  • SOOL – Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto
  • OAJ – Opetusalan Ammattijärjestö
  • Specia – asiantuntijoiden ja esimiesten etu- ja palvelujärjestö (kasvatustieteet)
  • SKOL – Suomen kasvatustieteiden opiskelijoiden liitto ry

Hallinnon opiskelijaedustajat

Hallinnon opiskelijaedustajat eli hallopedit edustavat opiskelijoita yliopiston ja  tiedekunnan päättävissä elimissä. Opiskelijaedustajia valitaan vuosittain ja edustajien toimikausi kestää aina kaksi kalenterivuotta. Haut eri toimielimiin järjestetään pääsääntöisesti syksyisin.
Kuka tahansa edunvalvonnasta kiinnostunut, läsnäoleva opiskelija voi hakea edustajaksi.
Hakuprosessista lisää: https://www.hyy.fi/fi/yhteiskunta-yliopisto/hallinnon-opiskelijaedustajat/valintamenettely
Avoimet paikat: https://www.halloped.fi/fi/helsinki

Hallopedit ovat säännöllisesti yhteydessä kasvatustieteellisen tiedekunnan ainejärjestöihin ja toimivat linkkinä opiskelijoiden ja hallinnon välillä.

Hallopedejä löytyy seuraavista:
– Kandi- ja maisteriohjelmien johtoryhmät
– Kasvatustieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvosto
– Helsingin yliopiston yliopistokollegio
– Helsingin yliopiston hallitus

advice-advise-advisor-7096.jpg

Advertisement