Fuksille

Onneksi olkoon! Olet ansainnut paikan upeassa tiedekunnassamme – nyt on aika sukeltaa opiskelijaelämän pyörteisiin. Informaatiotulva saattaa järkyttää aluksi, eikä mistään saa oikein otetta. Kaikkea ei tarvitsekaan vielä tietää, mutta olemme keränneet tänne niitä asioita, joiden avulla suurta informaatiopalapeliä on helpompi koota.

Siis mikä Peduca?

Peduca on yleisen ja aikuiskasvatustieteen- sekä luokanopettajaopiskelijoiden yhteinen ainejärjestö, joka pyrkii pitämään hyvää huolta jäsenistöstään. Peduca on yksi tiedekuntajärjestömme Condus ry:n jäsenjärjestöistä. Luokanopettajaopiskelijoiden toinen järjestö on Phenomena ry, joka on kasvatuspsykologiaa pääaineenaan opiskelevien ainejärjestö. Aikuiskasvatuksen Kilta ry (AKK) on opiskelijajärjestö, joka on suunnattu kaikille aikuiskasvatuksesta kiinnostuneille. Peduca tekee tiivistä yhteistyötä sekä Phenomenan että AKK:n kanssa. 

Peducan jäsenyys maksaa seitsemän (7€) euroa ja on voimassa seitsemän vuotta. Liity Peducaan!

Miten tämä liittyy minuun?

Sinulle uutena opiskelijana Peduca merkitsee etenkin mahdollisuutta tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin lukuisissa tapahtumissa sekä kanavaa kertoa mahdollisista huolista tai epäkohdista opiskeluissa. Peducan hallituslaiset valvovat etuasi ja kuuntelevat murheitasi.

Hallituslaisia tai ketä tahansa vanhempaa opiskelijaa voi tulla nykäisemään hihasta milloin vain, mutta myös Peducan hallituksen kokouksiin tai Hengantai-iltoihin kerran kuukaudessa olet erittäin tervetullut! Jäsenet pääsevät moniin Peducan tapahtumiin alennetulla hinnalla, mutta tapahtumiin saa toki osallistua vaikka ei olisikaan jäsen. Kysy omalta tuutoriltasi Peducasta lisää!

Kuka tuutori?

Tuutorit pyrkivät tekemään parhaansa sen eteen, että uudet opiskelijat viihtyvät mahdollisimman hyvin yliopistoelämässä. Tuutorit ovat mukana syksyn fuksitapahtumissa ja opettavat sinulle kaiken mahdollisen kurssivalinnoista sitsikulttuuriin. Kun olet eksynyt kampukselle tai pohdit approilun etikettiä, on tuutori aina valmiina auttamaan.

Kahden ensimmäisen orientaatioviikon aikana heti syksyn alussa tuutorit luotsaavat sinut vauhdilla opiskelijaelämän syövereihin ja sysäävät omat kiireensä syrjään keskittyäkseen pelkästään uusiin upeisiin opiskelijoihin.

Mihin voin osallistua?

Peduca tiedottaa tapahtumistaan ja kokouksistaan aktiivisesti Instagramissa ja Facebookissa. Peducan kokouksissa suunnitellaan ja toteutetaan Peducan toimintaa. Peducan kokouksissa voit tutustua syvemmin uuteen opiskelijayhteisöösi, ja jos tapahtumien järjestäminen kiinnostaa sinua tippaakaan, älä epäröi saapua paikalle! Peducan kokouksiin osallistuminen on matalimman kynnyksen toimintaa, eli sinun ei tarvitse osata etukäteen mitään. Peducaan kaikki ovat tervetulleita ja kaikki Peducan toiminta on olemassa juuri sinua varten.

Fuksisyksynä informaatiota on paljon, niin kuin myös erilaisia tapahtumia. Jos et vielä tiedä mihin haluaisit osallistua ja tutustua, suosittelemme lämpimästi ainakin seuraavia syksyn tapahtumia, jotka ovat tehneet monen fuksin ensimmäisestä vuodesta täysin unohtumattoman: Suokkiseikkailu ja Peducakaste, fuksisitsit, HYY:n Fuksiseikkailu, Conduksen Fuksiaiset ja Fuksiristeily.

Advertisement