Peducalehti

Peduca-lehti on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä riippumaton ainejärjestöjulkaisu, jota opiskelijat tekevät yhteisvoimin. Lehden sivuilta voit lukea Peducan monipuolisista tapahtumista, ajankohtaisista koulutuspoliittisista asioista sekä kasvatusalan ammattilaisista työssään. Tietysti lehden kantava voima on myös me, peducalaiset. Teemat vaihtelevat lehdestä toiseen, ja tärkeintä on, että teemme oman näköistä lehteä.

Lue Peduca-lehteä verkossa.

Lähde mukaan tekemään lehteä

Voisin vastata otsikon kysymykseen tiivistämällä oman tarinani siitä, miten päädyin mukaan lehden tekoon. Hieman yli vuosi sitten olin fuksi ja tykkäsin vähän kirjoittaa, ja minua kiinnosti ihan pikkuriikkisen myös ainejärjestötoiminta. Uskaltauduin mukaan lehden suunnitteluun keskittyvään Suunnittelu & Meeting -iltaan, ja reilua vuotta myöhemmin olen tässä, kirjoittamassa ensimmäistä juttua Peduca-lehden päätoimittajana. Tarvittiin siis vain yksi kokous, todellinen innostuminen ja rajattomat mahdollisuudet olla luova ja kekseliäs.

Lehteä varten voi valokuvata, kirjoittaa, piirtää, haastatella ihmisiä tai tehdä melkein mitä tahansa mieleen juolahtaa. Ja mikä parasta, kaikkea voi tehdä juuri sen verran kuin itsellä on kiinnostusta, aikaa ja jaksamista. Valmiiksi ei tarvitse osata, sillä kaiken oppii, kunhan uskaltaa yrittää, joskus kompastua ja nousta ylös yrittämään uudestaan. Mikään tai kukaan ei myöskään vaadi sitoutumaan lehtiprojekteihin pysyvästi.

Lehden suunnittelu, tekeminen ja erityisesti valmiin itse tehdyn lehden lukeminen on mahtavaa, mutta niin ovat myös lehden tekijät. Lopulta suurin rakkaus lehteä kohtaan syntyy ihmisten kautta. Kokouksiin ei todellakaan tarvitse ”uskaltautua”, vaan voi rohkein mielin tulla paikan päälle vaikka vain kuulostelemaan tunnelmaa.

Lehden toimituksen muodostan siis minä ja kaikki ne, jotka haluavat olla mukana antamassa suuren tai pienen panostuksen, yhteen tai useampaan lehteen. Älä epäröi ottaa yhteyttä, laittaa sähköpostia tai rupatella vaikka Facebookissa, jos sinulla on juttuidea, valokuvia tai innostus lähteä katsomaan, mitä lehden tekeminen oikeasti on.

Mona Bergman
Peduca-lehden päätoimittaja
Peduca ry

Helsingissä 1.4.2013

 

Edit: Päätoimittajan virkaa hoitaa tällä hetkellä Ville Halonen, joka vastaa lehden toimituksesta vuoden 2016 loppuun asti.

Mainokset