Kannanotto aikuiskasvatustieteiden työelämä-painoalueen professuurien täyttämiseksi

Kannanotto aikuiskasvatustieteiden työelämä-painoalueen professuurien täyttämiseksi

Helsingin yliopistolla on käynnissä Iso pyörä -koulutusuudistus, hallintorakenteen (UPO) uudistus sekä Suomen hallituksen leikkauksista aiheutuvat säästöpaineet. Näiden lisäksi työelämän tutkimusyksikkö CRADLE:n professorit ovat molemmat jäämässä eläkkeelle vuoden 2016 syksynä. Tällä hetkellä on epäselvää tullaanko professuureja täyttämään. Tästä syystä on syntynyt huoli siitä, miten käy painopisteen tutkimukselle ja tutkimusyksikölle ilman professuureja, sekä miten lukuvuoden 2016-2017 työelämä-painopisteen kurssien opetus järjestetään. Mikäli asiaan ei reagoida, on vaarana, että vastuu kurssien opettamisesta jää vain yhdelle lehtoraatille.

Ensi syksynä aloittavat opiskelijat lukevat tällä hetkellä pääsykokeisiin. Miten opetuksen järjestäminen ja kurssitarjonta vastaa juuri tätä painoalaa opiskelemaan hakeutuneiden opiskelijoiden toiveita? Monet opiskelijat kiinnostuvat myös opintojensa aikana työelämän aihealueista ja haluavat syventää osaamistaan tällä saralla. Vahva tutkimusyksikkö ja tutkimus tarjoavat myös yhteisön opiskelijoille, jotka tähtäävät akateemiselle uralle. Pro gradu -tutkielman tekeminen avoimessa ja kannustavassa tutkimusyhteisössä on suunnaton etu ja pääoma. Lisäksi työelämän teemat tarjoavat kasvatustieteilijöille harvinaisen konkreettisen työnkuvan esimerkiksi henkilöstöhallinnosta.

Helsingin yliopistolla on vahva työelämään suuntautunut aikuiskasvatustiede, joka tarjoaa  puitteet sille, mihin yliopisto nykyisellä strategiallaan tähtää: kansainväliseen ja työelämälähtöiseen tutkimusympäristöön. Yliopiston näkökulmasta professuurien täyttämättä jättäminen heittäisi hukkaan monen vuoden pitkäjänteisen panoksen työelämälähtöisen aikuiskasvatustieteen kehittämiseksi. Ottamatta kantaa yliopiston nykyiseen ranking-kulttuuriin, Helsingin yliopiston työelämään painottuva aikuiskasvatustiede on korkeasti arvostettua.

Helsingin yliopiston yleiseen ja aikuiskasvatustieteeseen hakeudutaan täydentämään osaamista sekä jo suoritettuja tutkintoja. Tämä osoittaa, että aikuiskasvatustieteellisellä osaamisella on jo nyt tarvetta. Tulevaisuuden työelämän ja siihen liittyvien muutoshaasteiden takia suomalainen yhteiskunta tarvitsee monipuolista aikuiskasvatustieteellistä osaamista, asiantuntijoita, joilla on tarvittava osaaminen työelämän kehittämiseksi.

Vaadimme professuurien täyttämistä monipuolisen ja laadukkaan aikuiskasvatustieteen tulevaisuuden puolesta.

Yleisen ja aikuiskasvatustieteiden edunvalvojat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s