Varjovalmennus tarjoaa nyt myös VAKAVA-kurssin!

VARJOVALMENNUKSEN KURSSIT

Vaikka korkeakouluopiskelu on maksutonta ja opintotuki takaa ainakin teoriassa kaikille taloudelliset mahdollisuudet opiskeluun, vain harva ei-korkeakoulutetusta perheestä tuleva nuori päätyy yliopistoon (noin 15 %). Vastaavasti yliopistokoulutettujen vanhempien lapsista yliopistoon päätyy noin 60 %. Koulutus, erityisesti korkeakoulutus, periytyy.

Paasykoekirja
Osalle yliopiston koulutusohjelmista on lähes mahdotonta päästä sisään ilman valmennuskurssia, jotka voivat maksaa tuhansia euroja. Käytännössä katsoen tämä tarkoittaa sitä, että tietyille aloille voivat päästä sisään ainoastaan varakkaista perheistä tulevat opiskelijat. Tällöin opiskelijan lahjakkuus, soveltuvuus ja motivaatio opiskella alaa eivät ole tärkeimmät sisäänpääsykriteeri, vaan raha ja opiskelijan sosiaalinen tausta ratkaisevat.

Varjovalmennus haluaa puuttua tähän eriarvoisuuteen tarjoamalla valmennusta niille, joilla ei ole varaa maksullisiin valmennuskursseihin. Varjovalmennuksen kurssit haastavat kaupalliset valmennuskurssit korkeakouluihin tarjoten ilmaista valmennusta yliopistoon pyrkiville.

Ilmoittautuminen Varjovalmennuksen kevään 2015 kursseille on käynnissä osoitteessa varjovalmennus.fi. Tutustu kurssivalikoimaan Varjovalmennuksen sivuilla: myös kasvatustieteellisille aloille pyrkiville (VAKAVA-aineisto) tarjotaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa kurssia!

Teksti: Lotta Karlsson

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s