Hae Peducan hallitukseen!

Ensi vuoden hallitus ja hallitukselle puheenjohtaja valitaan Peducan syyskokouksessa maanantaina 24.11.

Kasvatustieteilijöiden ainejärjestö
Peduca on vuonna 1974 perustettu ainejärjestö, johon kuuluu sekä luokanopettajaopiskelijoita että yleisen ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoita. Jäseniä Peducalla on noin 700. Ainejärjestön ensisijainen tehtävä on opiskelijoiden etujen valvominen opintoihin liittyvissä asioissa. Peducan toinen tärkeä tehtävä on järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia.

Peducan hallitus
Hallituksessa toimimisesta saa paljon – uusia kivoja tuttavuuksia, kokemusta järjestötoiminnasta sekä tietysti muutaman hassun opintopisteen. Hallitustoimijalta toivotaan sitoutumista toimintaan kahdeksi kalenterivuodeksi, halua tehdä työtä oman vastuualueen ja koko järjestön eteen.

Toimiminen hallituksessa vie jonkin verran aikaa. Hallitustoimijalta edellytetään läsnäoloa yhdistyksen kokouksissa (järjestetään vähintään kahdesti vuodessa), hallituksen kokouksissa (noin kerran kuussa) sekä Suunnittelu & Meeting -illoissa, joissa suunnitellaan Peducan toimintaa (noin kerran kuussa). Lisäksi alkuvuodesta tehtävä kuluvan vuoden toimintasuunnitelma ja vuoden lopussa tehtävä toimintakertomus vaativat työpanosta. Hallituslaisten toivotaan osallistuvan myös tapahtumien järjestämiseen.

Vastuualueita hallituksessa
Syyskokouksessa valitaan puheenjohtaja seuraavalle vuodelle. Hallituksen muut vastuualueet jaetaan hallituksen järjestäytymiskokouksessa vuodenvaihteessa.

Puheenjohtajisto

Puheenjohtaja johtaa, suunnittelee ja koordinoi yhdistyksen toimintaa sen kaikilla toiminnan aloilla sekä toimii hallituksen kokouksien puheenjohtajana.

Varapuheenjohtaja(t) toimii puheenjohtajan sijaisena tämän ollessa estynyt sekä puheenjohtajan apuna tämän toimissa.

Taloudenhoitaja huolehtii Peducan talousasioista, maksaa laskut ja huolehtii kirjanpidosta, tilinpäätöksen ja talousarvion laatimisesta sekä ylläpitää järjestön jäsenrekisteriä.

Sihteeri hoitaa yhdistyksen käytännön asioita: huolehtii pöytäkirjojen ja muiden asiakirjojen laatimisesta, vastaa yhdistyksen asiakirjojen arkistoinnista sekä huolehtii yhdistyksen posteista.

Muita vastuualueita

Edunvalvontavastaavat/Opintovastaavat vastaavat opiskelijoiden edunvalvonnasta yhdessä puheenjohtajien kanssa. He pitävät yhteyttä oppiaineiden edustajiin, laitos- ja tiedekuntaneuvostojen opiskelijaedustajiin ja pitävät huolen siitä, että opiskelijoiden ääni kuullaan yliopiston yleisiä ja etenkin oppiainetta koskevia päätöksiä tehtäessä.

Yhdenvertaisuusvastaava pitää huolta opiskelijoiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta. Yhdenvertaisuusvastaava tekee yhteistyötä järjestön edunvalvontavastaavien kanssa.

Viestintävastaava hoitaa järjestön tiedotusta huolehtien nettisivujen ja muiden tiedotuskanavien toimivuudesta. Viestintävastaava hoitaa mm. tapahtumatiedotusta, kuukausitiedotteet sekä ilmoitustaulun päivittämisen ja sähköpostilistojen ylläpitämisen.

Fuksi- ja tuutorvastaavat koordinoivat tuutorointia ja fuksitapahtumien järjestämistä.

Tapahtumavastaava(t) vastaavat vapaa-ajan tapahtumien järjestämisestä. Tapahtumavastaava on samalla tapahtumajaos AKTIn puheenjohtaja. AKTI järjestää bileiden lisäksi muun muassa kulttuuri-, liikunta- ja ympäristötapahtumia.

Peducalehden päätoimittaja vastaa järjestölehden toimituksesta: tekijöiden rekrytoimisesta, lehden suunnittelusta ja toteutuksesta sekä lehden taittamisesta. Lehdellä voi olla myös erikseen taittaja.

Kansainvälisyysvastaava järjestää kansainvälisiä tapahtumia vaihto-opiskelijoille ja tekee yhteistyötä kv-tuutoreiden kanssa. Kv-vastaava voi järjestää isompiakin tapahtumia.

Työelämä- ja ekskursiovastaava järjestää työelämävierailuita erilaisiin kohteisiin ja järjestää muita työelämätapahtumia.

Yhteyshenkilöt edustavat Peducaa eri järjestöissä ja tuovat yhteistyötahojen toimintaa esille hallitukselle ja jäsenistölle. Yhteistyötä tehdään muun muassa Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton SOOLin sekä SPECIAn kanssa.

Kuinka mukaan Peducan hallitukseen?

Peducan syyskokous järjestetään maanantaina 24.11.2014 klo 17.00 Gustavus Rexissä (Leppäsuonkatu 11).

Syyskokouksessa valitaan hallitukselle puheenjohtaja ja uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Peducan hallituksen jäsenet valitaan aina kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan pyrkien siihen, että hallituksesta vaihtuu noin puolet tekijöistä kerrallaan. Hallitukseen valitaan yhteensä 8–14 jäsentä.

Ehdokkaat saavat kertoa hieman itsestään ja siitä, mitä olisivat kiinnostuneita hallituksessa tekemään. Jos hakijoita on enemmän kuin paikkoja, äänestetään. Äänestystilanteessa jokaisella Peducan varsinaisella jäsenellä on yksi ääni. Äänestykset ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä.

Jos et pääse syyskokoukseen, laita lyhyt vapaamuotoinen hakemus hallitukselle osoitteeseen peduca-hallitus[at]helsinki.fi.

peducamerkit

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s