Club Vegestylez goes India: lokakuun reseptit

Lokakuun Club Vegestylez -illassa herkuteltiin intialaisella pinaattijuustolla, palak paneerilla. Paneer-juustoa voi valmistaa myös itse, mutta kotijuusto sopii hyvin tähän tarkoitukseen, varsinkin, jos haluaa ruoan valmistuvan nopeasti.

vegestylez_intia2

Palak paneer (n. 6 annosta)

1 tl currya
1 tl garam masala -mausteseosta
maun mukaan chiliä jauheena
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua jeeraa
1/2 tl sinapinsiemeniä

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
öljyä ja voita paistamiseen
2 tomaattia
300-400 g pinaattia, tuoretta tai pakastettua
1/2 dl kermaa
reilu 1 dl täysrasvaista turkkilaista jogurttia
500 g kotijuustoa tai Paneer-juustoa
n. 1 tl suolaa

Laita mausteet kuivalle paistinpannulle hetkeksi lämpenemään. Kun mausteiden aromit heräävät, lisää silputtu sipuli ja valkosipuli sekä reilusti öljyä ja nokare voita. Kuullota muutama minuutti.

Lisää sitten pinaatti sipulien joukkoon osissa. Kun edelliset ovat kutistuneet, lisää pinaattia. Jos käytät pakastettua pinaattia, voit lisätä sulatetun pinaatin yhdellä kertaa.Kaada pannulle paloitellut tomaatit, kerma ja jogurtti ja kiehauta. Mausta suolalla ja tarkasta maku. Kaada sitten kokonaisuus pannulta tehosekoittimeen tai blenderiin ja aja tasaiseksi. Palauta kastike kuumalle pannulle.

Lisää lopuksi kuutioitu juusto ja anna juuston pehmetä ja lämmetä hieman kuplivassa kastikkeessa. Juustoa voi myös ruskistaa pannulla ennen kastikkeeseen lisäämistä.

Tarjoa riisin, raita-kastikkeen ja naanleivän kanssa.

vegestylez_intia

 

Teksti ja kuvat: Jasmine Gustafsson

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s