PEDUCAN KEVÄT – SOMEA, SYNTTÄRIHULINAA JA KADETTEJA

Peducan alkuvuosi on ollut tapahtumarikas. Erityisen tärkeä kulunut kevät on ollut siitä syystä, että suuri ja kaunis ainejärjestömme saavutti 40 vuoden kunniallisen iän. Maaliskuussa juhlittiinkin keski-ikäistynyttä Peducaa asiaankuuluvin riennoin. Tapahtumia on ollut monenlaisia ja -kokoisia tiiviiseen tahtiin, tekipä Peduca uusia aluevaltauksia sosiaalisessa mediassakin. Lue, mitä mennyt alkuvuosi on pitänyt sisällään. Olitko sinäkin paikalla?

 

Turkoosia jalkaan!
Tammikuun lopulla fuksit saivat vetää jalkaansa upouudet turkoosit kurahousut! Haalarikastajaisissa koeteltiin myös fuksien sietokykyä Kossuriehan harjoittelukierroksella. Kuka mahtoi jäädä rinkiin viimeiseksi?

#peducary
Peduca seuraa vuonna 2014 aikaansa. Helmikuussa liityttiin yhdellä rysäyksellä sekä Twitteriin että Instagramiin. Hashtagit, filtterit ja retweetit sujuvat nykyään Peducan some-tiimiltä kuin vanhoilta tekijöiltä. Seuraa Peducaa Twitterissä ja Instagramissa.

Työnhakua AKK:n kanssa
Helmikuussa alkoi kesätöiden metsästys tosissaan, kun Peduca ja Aikuiskasvatuksen Kilta päättivät laittaa viisaat päänsä yhteen ja järjestää vapaamuotoisen työnhakuillan Rexissä. Toivottomaltakin välillä tuntuva työnhakurumba sujui huomattavasti helpommin kavereiden seurassa kuin kotona läppärin kanssa kahdestaan. Hyväksi huomatut vinkit työnhaussa vaihtoivat omistajaa, ja CV:t hiottiin ajan tasalle.

AVEKKI-koulutus
Peduca tilasi kevättalvella AVEKKI-koulutuksen (koulutus- ja toimintatapamalli väkivaltatilanteiden ennaltaehkäisyyn ja hallintaan) jäsenilleen. Etenkin tulevat opettajat kokivat koulutuksen hyödylliseksi ja omaa ammattitaitoa tukevaksi.

Kun kadetit tulivat kylään
Helmikuussa oli aika sitsata. Aktilaisten herkullisen ideoinnin tuloksena Peduca kutsui vieraakseen Alina-saliin komeita maanpuolustuskorkeakoulun kadetteja. Laulu raikasi ja viini virtasi Uudella ylioppilastalolla, kun kasvatustieteilijät ohjasivat lempeästi arvovaltaisia vieraitaan peducalaisiin sitsitraditioihin. Jäsenet ovat toivoneet poikkitieteellisiä tapahtumia lisää. Katsotaan mitä syksy tuo tullessaan..

Ta-ta-ta-talviiiipäivät…
Legendaariset ja perinteiset SOOLin talvipäivät järjestettiin tänä vuonna Joensuussa. Suomen suurin viikonlopun kestävä opiskelijatapahtuma houkutteli myös peducalaisia paikalle peräti kaksi bussillista. Viikonloppu oli ikimuistoinen, vaikka fyysisiltä vammoilta ei valitettavasti tällä kertaa säästytty. Ensi vuonna rällästetään porukalla Suomen Turussa!

Paljon onnea Peduca 40 vuotta!
Maaliskuussa oli aika juhlia antaumuksella. Ihana ainejärjestömme saavutti kunnioitettavan ja arvokkaan iän. Nuorekkaana säilynyt Peduca puhalsi kakusta peräti 40 kynttilää! Ikä ei silti tätä järjestöä näytä painavan. Sen todistivat huikeat vuosijuhlat Ostrobotnian juhlasalissa 14.3. Upeat esitykset, juhlapuheet, koristelut ja maittava ruoka tekivät tilaisuudesta erityisen kauniin ja tunnelmallisen. Puheenjohtajan lämmin juhlapuhe, dekaanin loistokas puhe naiselle, perinteikkäät juomalaulut ja kauniit musiikkiesitykset jäivät monen juhlavieraan mieleen. Erityisen mahtavan juhlasta teki jokaisen vieraan panostus ulkoiseen olemukseensa, kuten neiti puheenjohtaja puheessaan mainitsi.

Vuosijuhlaviikolla julkaistiin myös upea juhlavuoden haalarimerkki, jonka voi vielä napata itselleen vaikkapa syksyn kahvituksissa! Nostalgian huumassa kaivettiin esiin jo hieman aikaa ja Conddoorin pölyä nähneet Peduca-lehdet, joista löytyi yllättäviäkin juttuja ainejärjestömme historiasta. Oletko ikinä kuullut Annankadun approsta? Minihistoriikin voit lukea täältä.

Ratikan kyydissä rällästäen
Jo perinteeksi muodostunut keväinen ratikka-ajelu peducalaisten kanssa järjestettiin jälleen huhtikuussa. Keväinen kiertoajelu sai ohikulkijat hymyilemään ja matkustajat riehaantumaan, kun yhdessä tunnustettiin jälleen turkoosia. Illan päättivät AKK:n niin ikään perinteiset Munabileet, joissa käyttiksen koko haalarivärisuora oli edustettuna kirjavasti.

Peducan vappuviikko 2014
Kun luennoilla roikkuminen alkaa pikkuhiljaa maistua puulta ja Kaisa-talossa pänttääminen vaihtuu hiljalleen vastapäisessä Kaisassa oluen sivistyneeseen maisteluun, saapuu yksi opiskelijan tärkeimmistä juhlista kuin kreivin aikaan!

Tänä vappuna Peduca halusi tehdä jotakin täysin uutta. Aktilaiset yhdessä AKK:n ja Phenomenan kanssa järjestivät vappuviikon, johon sisältyi jotakin pientä kivaa joka päivä penkereellä viikkoa ennen vappua. Viikon aikana kilpailtiin mm. munkin syönnissä, tuunailtiin shottilaseja ja leikittiin yhdessä Minervan kirjaston edessä. Koko vappuviikon kruunasivat tietenkin vappuaaton perinteikäs Kossurieha, Mantan lakitus, sekä seuraavan päivän rapsakka piknik Ullanlinnanmäellä.

Edunvalvonta
Edunvalvonta, tuo ainejärjestön ydin ja sydämen asia. Luokanopettajaopiskelijoita ja pääaineen opettajia kokoontui alkukeväästä viinin ääreen valittamaan tutkintouudistuksesta. Kesän kynnyksellä otettiin kantaa sijaiskäytännön mahdolliseen uudistukseen, jonka mukaan alle kolmen päivän poissaoloja varten ei enää otettaisi sijaista.

Kasviskokkailua Välimeren tunnelmissa
Hyvä ruoka, loistava seura ja ympäristöystävällisyys yhdistyvät Peducan Club Vegestylezissa. Kuluneena keväänä on järjestetty yhteensä kolme Vegestylez-iltaa. Kasvisruokakokkailuilloissa on tutustuttu muun muassa Espanjan ja Italian ruokakulttuureihin. Lue reseptit kevään kokkailuihin.

Väliaika – kahvia ja pullaa
Peduca on kahvittanut jäsenistöä epäsäännöllisen säännöllisesti tänäkin keväänä. Ilmaisen kahvin ja teen lisäksi kahvituksissa on tarjolla myös makoisia leivoksia tai muita herkutuksia. Peducan kahvituksissa on myynnissä usein myös haalarimerkkejä.

“Omstart, selfie vainajan kanssa”
Helmikuun lopulla peducalaiset lähtivät käsikynkkää kohti Gloriaa, kun luvassa oli ikimuistoinen ilta käyttisläisten speksin merkeissä. Mullattuja unelmia, eläviä kuolleita ja raketti: niistä on hyvä speksi valmistettu.

Peduca-lehti
Järjestön lehteä on siunaantunut kevään aikana jo kaksin kappalein. Lehtiä löytyy Conddoorista sekä Minervan kirjastosta. Fuksilehti tehdään tänä vuonna yhdessä Aikuiskasvatuksen Killan, Phenomenan ja Didactan kanssa – jättiläistä odotellessa siis. Lehtiä on tarkoitus julkaista syksyllä vielä toiset kaksi. Mikäli koet suurta tai vähän pienempää sisäistä paloa juttujen kirjoittamiseen – niin pienten kuin suurten –, tervetuloa lehtikokoukseen syksymmällä. Kaikenmoisia valokuvaustaitoja pääsee myös käyttämään, oli niitä tai ei.

”What happens in Alina, stays in Alina”
Peducan vuotuiset kevätsitsit ovat perinteisesti olleet tulevien tuutorien taidonnäyte, ja sitä ne totisesti olivat myös tänä vuonna. Toukokuisena maanantai-iltana paljetit kimmelsivät kilpaa ilta-auringon kanssa Alina-salissa, kun sitsattiin upeissa puitteissa Casino-hengessä. Kekseliäät koristelut, maittava murkina ja riehakas meininki tekivät jälleen vaikutuksen juhlaväkeen. Voi kun tulisi jo syksy ja sitsit!

Hikistä hölkkää
Peduca päätti kevätkautensa tervehenkisesti osallistumalla Naisten Kymppi -juoksutapahtumaan. Hiki virtasi, kun hellerajat paukkuivat toukokuisena sunnuntaipäivänä. Hymy oli hölkkääjillä herkässä!

Syksyllä nähdään taas!
Peducan alkuvuosi on todistetusti ollut tapahtumarikas, ja jäämme odottamaan malttamattomana, mitä syksy tuo tullessaan. Varmaa on, että uudet fuksit saapuvat Siltavuorenpenkereelle, ja luvassa on jälleen uusia kohtaamisia, lämpimiä jälleennäkemisiä sekä sopivasti vanhoja tuttuja perinteitä.

Peduca haluaa kiittää lämpimästi alkuvuodesta kaikkia jäseniään, yhteistyöjärjestöjään ja muuten toiminnassa mukana olleita sekä toivottaa kaikille oikein rentouttavaa ja aurinkoista kesää!

 

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s