Välimerellisiä tuulia -uusimmat reseptit kevään Club Vegestylezista

Välimerellisiä tuulia Club Vegestylezissa

Kevään kasvisruokakokkailuilloissa on tutustuttu muun muassa Espanjan ja Italian ruokakulttuureihin.

Vuoden ensimmäisessä Club Vegestylez-illassa valmistettiin raikasta vihanneskeittoa, gazpachoa. Tämä Andalusiasta peräisin oleva kylmä keitto koostui aikoinaan kuivahtaneesta leivästä, valkosipulista ja oliiviöljystä, mutta nykyään yleisinä pääraaka-aineina ovat tomaatti ja paprika. Meidän versiomme sisälsi myös kurkkua, sipulia, chiliä, valkosipulia ja persiljaa. Gazpachoon lisätään nykyäänkin usein leipää, mutta me teimme keitosta gluteenittoman jättämällä sen pois.

Itse voit valmistaa tätä helppoa ja herkullista soppaa vaikkapa näin.

Gazpacho (6 annosta)

1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
noin 500 g kypsiä luumutomaatteja
300 g tuoretta kurkkua
1 punainen paprika
persiljaa
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
tuoretta chiliä tai chilitahnaa
suolaa ja mustapippuria

– Hienonna vihannekset ja yrtit.
– Soseuta ainekset sauvasekoittimella suuressa kulhossa. Lisää hieman vettä, jos keitto on liian paksua.
– Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja chilillä.
– Tarjoillaan kylmänä.

Keiton jälkeen maistuivat maukkaat ja mausteiset kikhernepihvit. Lisämakua pihvit saivat fetajuustosta ja tuoreesta persiljasta. Näiden pihvien kaveriksi sopivat hyvin esimerkiksi tzatziki ja vihersalaatti.

vegestylez

Feta-kikhernepihvit (4 annosta)

2 prk esikeitettyjä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
½ sipuli
tuoretta persiljaa
1 tl juustokuminaa
suolaa ja pippuria
1 tl sambal oelek- chilitahnaa
0,5 dl korppujauhoja
0,5 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 kananmuna
100 g fetajuustoa
öljyä paistamiseen

– Valuta kikherneet.
– Hienonna sipuli, valkosipuli ja persilja.
– Soseuta kikherneet, sipulit ja persilja sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
– Sekoita joukkoon kananmuna, mausteet, korppujauhot ja sitruunamehu.
– Murenna joukkoon fetajuusto ja sekoita.
– Muotoile massasta pihvejä ja paista molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi.
Kevään toista vege-iltaa vietettiin italialaisissa tunnelmissa. Alkupalaksi valmistettiin kesäisen raikkaita tomaattibruschettoja ja pääruoaksi munakoisopastaa. Nämä reseptit ovat oivallinen esimerkki siitä, kuinka herkullisen aterian saa aikaan vain muutamia laadukkaita raaka-aineita yhdistelemällä.

 

Tomaattibruschetta (4 annosta)

maalaisleipää
3 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
½ sipuli
basilikaa
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa ja pippuria

– Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
– Hienonna basilika ja sipuli ja sekoita tomaattikuutioiden joukkoon.
– Lisää pari ruokalusikallista öljyä ja balsamicoa sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
– Viipaloi leipä ja paahda pinta rapeaksi.
– Hiero valkosipulia paahdetun leivän pintaan ja valuta päälle muutama tippa oliiviöljyä.
– Lusikoi tomaattiseos leipien päälle.
– Koristele esimerkiksi basilikalla ja rucolalla. Halutessasi voit lisätä myös muutaman siivun mozzarellaa.

Munakoisopasta “Pasta alla Norma” (4 annosta)

kaksi suurta munakoisoa
oliiviöljyä
kuivattua chiliä
4 valkosipulinkynttä
½ sipuli
tuoretta basilikaa
balsamicoa
1 purkillinen tomaattimurskaa
suolaa ja pippuria
300 g spagettia
raastettua parmesaania

– Pilko munakoisot suupalan kokoisiksi ja ruskista pannulla öljyssä.
– Hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne pannulle (lisää myös tilkka öljyä). Lisää halutessasi hieman chiliä.
– Lisää tomaattimurska ja tilkka balsamicoa sekä suola ja pippuri. Anna hautua 10-15 min. Lisää basilika vasta lopuksi.
– Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan. Kun pasta on al dente, kaada pois keittovesi. Säästä kuitenkin vedestä noin puoli desiä.
– Sekoita kastike ja vesi spagetin joukkoon.
– Koristele annokset basilikalla, rucolalla ja parmesaanilla.

Teksti: Jasmine Gustafsson

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s