Hae tuutoriksi 2014!

Hei kaikki tiedekuntamme opiskelijat!

Nyt on aika valita tuutorit käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kaikkien koulutusten ensi syksyn uusia opiskelijoita ja vaihto-opiskelijoita varten. Opiskelijatuutoroinnin tarkoituksena on opastaa uusia opiskelijoita käytännön asioissa sekä auttaa heitä sopeutumaan opiskelija- ja yliopistoyhteisöön. Opiskelijatuutori ei ole opettaja eikä opintoneuvoja. Opiskelijatuutorin ensisijaisena tehtävänä ei siis ole opintoneuvonta vaan opiskelijoiden kiinnittäminen osaksi opiskelijayhteisöä ja heidän rohkaiseminen ottamaan itse vastuuta opinnoistaan. Opiskelijatuutori tutustuttaa opiskeluympäristöön ja sen käytäntöihin. Tuutoreiksi kaivataan kaikkien koulutusten ja vuosikurssien opiskelijoita.

Jotta uusien opiskelijoiden tutustuttaminen yliopistoon olisi mahdollisimman onnistunut, tiedekunta järjestää tuutoreille koulutusta. Tuutoroinnista on mahdollista saada kaksi opintopistettä ja rahallinen palkkio, mutta se edellyttää osallistumista tilaisuuksiin ja koulutuksiin sekä tuutorointisuunnitelman ja -raportin kirjoittamista. Alla on lueteltu tarkemmin vaadittavat suoritukset:

•Tuutori-infotilaisuus: 16.4 klo 16-18 (Siltavuorenpenger 10, aud 2)
•Tuutorikoulutus: 8.5 klo 9-16 (Minerva-tori)
(•Conduksen tuutorikoulutukset)
•Tuutorisuunnitelman palautus: 2.6
•Tuutorikirjeen palautus 15.6
•”Viime hetken tunnelmat” –koulutus: vk 34
•Tuutorointia väh. 5 tapaamiskertaa: erityisesti orientoivilla viikoilla 35 ja 36 (kaikilla tuutorointitapaaminen 25.8 klo 14.30)
•Tuutorointiraportin palautus 3.10
•Palautetilaisuus marraskuussa

Valittavien opiskelijatuutoreiden määrä suhteutetaan kunakin vuonna tiedekuntaan hyväksyttävien opiskelijoiden määrään. Tavoitteena on saada jokaiseen koulutukseen mahdollisimman monipuolinen joukko tuutoreita. Noin kymmentä uutta opiskelijaa kohti nimetään yksi tuutori kuitenkin niin, että tuutoreita on vähintään kaksi jokaisessa koulutuksessa. Niiden koulutusten osalta, joihin tuutoriksi hakevia on enemmän kuin voidaan ottaa, käytetään seuraavia valintaperusteita: 1) perustelut tuutoriksi hakeutumiselle (motivaatio) & sitoutuminen 2) aikaisempi kokemus pienryhmänohjauksesta ja toiminta opiskelijajärjestöissä 3) opintojen vaihe (eri opintojen vaiheessa olevat).

Lisätietoa tuutoroinnista saat Flamman tuutorointi-sivuilta, jonne uutta tietoa päivittyy vähitellen: https://flamma.helsinki.fi/portal/units/kaytt?_nfpb=true&_pageLabel=P12204922591381402588583&contentId=HY303766&placeId=HY302818

Haku alkaa tänään 17.2 ja päättyy 3.3. Haku tapahtuu e-lomakkeen kautta. Täytä siis hakemus täällä:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/48389/lomake.html

(c) Riikka Helminen

(c) Riikka Helminen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s