Club Vegestylezin reseptit 2.10.

Syksyn ensimmäisessä Club Vegestylezissa kokattiin Lähi-idän ruokakulttuurin innoittamia herkkuja. Nämä mausteiset ja maukkaat reseptit tuovat varmasti lämpöä syksyn viileneviin ja pimeneviin iltoihin!

Paljon tykkäyksiä Club Vegestylezin Facebook-sivulle!

Pyörtynyt imaami maukkaassa seurassa.

Imam Bayildi (6 annosta)

3 munakoisoa
rkl oliiviöljyä
1 suuri sipuli, silputtuna
1 pieni punainen paprika, kuutioituna
3 valkosipulinkynttä, murskattuna
5–6 tomaattia, kaltattuna ja kuutioituna
2 rkl persiljaa, silputtuna
1 kuppi kiehuvaa vettä
1 tl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria

  • Lämmitä uuni 190 asteeseen.
  • Halkaise munakoisot ja koverra sisus.
  • Kuumenna öljy pannussa ja paista sipulia ja paprikaa noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hiukan.
  • Lisää valkosipuli ja kypsennä vielä 2 minuuttia, sen jälkeen sekoita joukkoon tomaatit, persilja ja munakoison liha. Mausta ja kypsennä vielä 2–3 minuuttia.
  • Kuumenna öljy toisessa pannussa ja paista munakoison kuoret molemmin puolin.
  • Täytä kuoret vihannesseoksella, asettele vuokaan ja kaada vuokaan hieman vettä.
  • Peitä foliolla ja paista 45–60 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt.

Falafel (6 annosta)

2–3 tölkkiä kikherneitä ja/tai valkoisia papuja
1 1/2 sipuli
2 valkosipulinkynttä
persiljaa
tuoretta korianteria
2 rkl oliiviöljyä
3–4 rkl (korppu)jauhoja
jauhettua juustokuminaa
suolaa ja pippuria
1 tl leivinjauhetta

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Sekoita monitoimikoneessa sipulit ja kikherneet. Hienonna persilja ja korianteri.
  • Sekoita massaan yrtit, öljy ja korppujauho. Lisää mausteet ja leivinjauhe.
  • Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi ja uppopaista falafelit kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.
  • Jos uppopaistaminen tuntuu hankalalta tai se ei onnistu, voi falafeleja myös paistaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Lopputulos on erilainen kuin uppopaistettaessa, mutta maukas yhtälailla.

Falafelit.

Hummus

Purkki kikherneitä
1 dl tahini-tahnaa
3 valkosipulinkynttä
1 sitruunan mehu
3–4 rkl vettä
suolaa ja mustapippuria

Koristeluun:
oliiviöljyä
hienonnettua persiljaa
paprikajauhetta

  • Sekoita ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella sileäksi, lisää tarvittaessa vettä.
  • Lusikoi laakeaan astiaan ja koristele.

Pitaleipä

2 1/2 dl maitoa
60 g hiivaa
2 l vehnäjauhoja
4 tl suolaa
3 1/2 dl vettä
1 munankeltuainen
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria

  • Lämmitä kattilassa maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita hyvin.
  • Sekoita suuressa kulhossa vehnäjauhot ja suola. Lisää lämmin maito sekä vesi.
  • Alusta taikinaa noin 5 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan kohota noin 40 minuuttia.
  • Vaivaa taikinaa vielä kerran, jaa neljään osaan ja taputtele litteiksi leiviksi. Jätä reunat hiukan paksummiksi.
  • Vatkaa kulhossa munankeltuainen, oliiviöljy ja sokeri.
  • Voitele leivät muna-öljyseoksella ja paista 225 asteessa noin 15 min.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s