Peduca huolissaan sijaisopettajien oikeuksien polkemisesta

Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto SOOL ry:n kannanotto 26.7. sijaisopettajien palkkojen polkemisen lopettamisesta saa Peducan tuen. SOOL huomauttaa muun muassa, että ”opettajan työstä tulee aina maksaa opetusalan työehtosopimusten (KVTESin tai OVTESin) mukainen korvaus. Työ- ja virkaehtosopimuksessa on sovittu vähimmäispalkoista, eikä mikään työnantaja voi poiketa sopimuksesta.” SOOLin kannanoton voi lukea täältä: SOOLin kannanotto.

Myös Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on osallistunut keskusteluun vuokraopettajien käytöstä. OAJ kommentoi työvoiman vuokraamisen opettajan sijaisuuksiin olevan mahdotonta perusopetuksessa sekä käytännössä myös lukiossa ja ammatillisessa opetuksessa. ”Perusopetuslaki (1288/1999, 4§ ja 37§) edellyttää, että jos joku muu kuin kunta järjestää perusopetusta, siihen pitää olla opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä järjestämislupa”, OAJ uutisoi 26.7. OAJ:n uutisen voi lukea täältä: OAJ: Vuokratyövoiman käyttö opetuksessa ei ole mahdollista.

Keskustelu alkoi Ylen uutisesta 25.7. Vuokraopettajat tekevät tuloaan koulumaailmaan, jossa kerrottiin turkulaisesta Kouluun.com-yrityksestä, joka välittää vuokraopettajia kouluihin ja päiväkoteihin jopa puolentoista tunnin varoitusajalla. Jutussa hämmästeltiin yrityksen vuokraopettajille maksamia alhaisia palkkoja. Yritys perustelee virkaehtosopimusta alemman palkan sillä, että ”sijaisopettajan työmäärä on huomattavasti vakituisen opettajan työmäärää pienempi” (Yle Uutiset, 25.7.).

Kouluun.com

Turkulaisen Kouluun.com-yrityksen sijaisopettajille maksamat alhaiset palkat ovat herättäneet keskustelua.

Teksti: Netta Metsäaho

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s